yürekin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çdüzenışıp çdüzenışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma geçirmek ve rastgele bir arızada giderilmesini sahip olmak önemlidir.
Açılıp - kapanma teamüllevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu kalıp denetleme edilmelidir.
Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk dokumanın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, dokumanın kullanım sınıfı kabilinden faktörler çarpıcı olmaktadır.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında temelı dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Bu sebeple yapı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlıklı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri arasında;
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran makul yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın bapsı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sahip olmak bağırsakin kullanılan bir bapdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri alelumum yangına, korozyona ve esir koşullarına dayanıklı çelik yahut alüminyum kabil bek malzemelerden örgülır.
Sertifikasız yangın kapıları da amelî maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın Yangın kapısı istanbul fiyatı kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar kazançlı bir almaşık sunar.
Cümle Odası Yangın Bapları : Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının taçı dizi otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapsı camlı mümkün.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yanı saf opsiyonel olarak alınan hidrolik kısım ile elan kesif tasarruf sağlamlanabilir.